Jokihaaran verkkopalvelu
PAUNETTI
Parempaan Asumiseen Uuraisilla - Noheva Elo -
Tieto Talkoiden Imussa

Seuraavat kokoontumiset:
Pe 15.3. klo 18.30 - 21.00La 16.3. klo 12 - 15

Atk-Tumpelokurssit Jokihaarassa jatkuvat

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Innokkaita "Tumpeloita" Jokihaaran Kylätalolla hiiren käyttöä opettelemassa

Jokihaaran kylänkehittämishankkeeseen kuuluva Atk-Tumpelokurssitus on alkanut. Kurssille osallistuu reilu kymmenen tietotekniikasta kiinnostunutta eri-ikäistä henkilöä. Kurssin taloudellisen puolen on mahdollistanut EU:lta saatu rahoitus.
Kurssilla käydään läpi tietokoneen perusasioita, windows-käyttöjärjestelmää ja windows-ohjelmia.
Kurssi toimii ns. vertaiskoulutusperiaatteella eli kouluttajat ja oppilaat ovat samasta kyläyhteisöstä. Koulutuksesta huolehtii neljän hengen ryhmä. Yhtä kouluttajaa kohti kurssilaisia on 2-3 kappaletta. Tällaisissa ryhmissä toteutuu vierihoitokoulutusmalli, jossa kurssilaiset etenevät samaa vauhtia ja tuloksia on mahdollisuus saavuttaa eri lailla kuin yhden kouluttajan vetämissä isoissa ryhmissä.

Lisäksi vertaiskouluttamisella saavutetaan sosiaalisen pääoman kasvua, ihmiset tutustuvat toisiinsa, oppivat toistensa vahvuuksia ja ryhmässä syntyy uusia ideoita ja hankkeen tarkoitus, kehittää kylää, toteutuu erinomaisena sivutuotteena.
Jokihaaran Kyläyhdistykselle Tumpelokurssista on jo kokemusta vuoden takaa, jolloin ensimmäinen kurssi toteutettiin. Kurssin tunnelmista luet Paunetin arkistosta.
Jokihaaran Kylätalo on tarjonnut oivat puitteet kurssin järjestelyille. Siistit valoisat tilat, mahdollisuus keittää tauolla kahvit. Lisäksi tilojen vähäisempi käyttö viikonloppuna helpottaa laitteistojen kasaamis- ja purkutöitä.
Kylätalon tiloissa oli yksitoista tietokonetta käyttökunnossa, joten sali näytti tietokonehuoneelta.   

Teksti ja kuvat: MIKKO NIEMINEN