PAUNETTI

Arkadianmäki ja Jokihaara - mukava pari !

On mahtavaa, että meillä Suomessa on aivan perustuslain turvaama oikeus vapaasti valita asuinpaikkamme. Tätä oikeutta käytin perheeni kanssa vuonna 1991. Muutin silloin Jokihaaraan. Uusi kotimme nousi Uuraisten neljänneksi suurimman järven, Nauttiaisen, rannalle. Rantasauna makoisine löylyineen korvaa mökin. Nauttiaisen rannalla voimme viettää pysyvää lomaa. Vaikka perhe on pienentynyt ja talo on turhan iso, ei ole tullut mieleenkään jättää kaunista ja rauhallista kotikontua. Siellä olemme kuin Luojan kämmenellä !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kerran kesälomalla Jokihaarassa

Elämä ei kuitenkaan ole pelkkää lomaa. Jo puolitoista vuosikymmentä on työpaikkani ollut keskellä Helsinkiä Arkadianmäellä. Työmatka on tasan 300 km.
Mutta etäisyys ei ole ongelma. Jokihaarasta on vain vartin matka lentoasemalle.Puolen tunnin lento ja parinkymmentä minuuttia autossa niin perillä eduskunnassa ollaan. Helppoa ja nopeaa. Ja kaikki siksi, että Jokihaaran sijainti on niin erinomainen, vaikka Helsinki onkin niin sivussa.
Puhdas luonto, vaihteleva maasto, metsät, pellot, mäet, suot, kankaat ja järvet- ne ovat Jokihaaraa. Kaikenlaiset marjat, sienet, kalat ja muut luonnon antimet vain muutaman askeleen päässä. Eipä voi parempaa vastapainoa olla kiireisen, välillä tukkoisen ja tunkkaisenkin Helsingin elämänmenolle.
Jokihaaran sijainti on siis erinomainen. Etäisyys maakunnan, meikäläiselle tärkeän vaalipiirin, joka kolkkaan on lähes yhtä pitkä. Yhteydet ovat hyvät.
Maakuntakeskus Jyväskylä, jossa on erinomaiset kaupalliset ja julkiset palvelut sekä kulttuuripalvelut, on alle puolen tunnin ajomatkan päässä. Mitä ei Uuraisilta löydy, se löytyy kuitenkin hyvin läheltä.
Muualta maalaispoikana Keski-Suomeen muuttaneena olen ihastunut jokihaaralaisiin ihmisiin. Mukavaa, välitöntä, rauhallista ja siistiä väkeä. Lähimmäisiä isolla L:llä.
Pitäisi kertoa jotakin kielteistäkin, mutta se on kerta kaikkiaan mahdotonta.
Tästä ei asuinpaikka Suomessa parane. Jos et usko, tule ja kokeile -Jokihaaraan !


Toimi Kankaanniemi
Kansanedustaja

Puh. (09)-5121 email: toimi.kankaanniemi@eduskunta.fi