JOKIHAARAN VERKKOPALVELU
PAUNETTI

IN MEMORIAN kylämestari Tapio Ravinen

Tapio Ravinen, kaikkien hyvin tuntema, Tapsa, poistui joukostamme yllättäen, hän lähti kuin suorilta jaloiltaan. Tapsa oli yksi Jokihaaran kyläyhteisön perusjäseniä. Hän oli monessa mukana. Viimeiset kymmenen vuotta Tapsan elämän merkittäviä asioita oli Hankalan kesäteatteri ja sen kehittäminen. Teatteri menetti taitavan näyttelijän, touhukkaan puuhamiehen ja kylä kehittäjän. 
Jokihaaran lainausasemalla Tapsan tapasi viikottain. Kirjaston pito oli Tapsalla ja Tuulikille yhteinen harrastus. Kirjat ja kortit olivat jemptisti järjestyksessä. 


Nauttiasen saari mökkeineen oli Tapiolle tärkeä henkireikä. Monesti teatterikauden keskellä Tapio odotti kiireiden helpotusta ja pääsyä saareen saunomaan.
Monessa mukana olostaan ja toiminnan miehenä Tapio Ravinen sai tunnustusta ja hänelle myönnettiin Jokihaaran Kylämestarin titteli 4.3.2001 eli vain reilu viikko ennen kuin kutsu Tuonpuoleiseen kävi. 

 
Alle viisikymppisen miehen, mökkinaapurin ja kansakoulukaverin poislähtö järkytti ja pani taas kerran miettimään kysymystä: Miksi? 
Tapio on saatettu Uuraisten kirkkomaahan. Hauta on uusimmalla alueella samassa rivissä kuin reilu vuosi sitten joukostamme poistunut kylän mies Raimo Sivill.

Omasta ja yhdistyksen puolesta toivon Tuulikille, Kirsille ja muille läheisille voimia selviytymisessä murheesta uuteen päivään.

MIKKO NIEMINEN

Takaisin Paunettiin