JOKIHAARAN VERKKOPALVELU

PAUNETTI

Jokihaaran pikkujouluissa lämmin tunnelma

Perinteiset Jokihaaran pikkujoulut vietettiin nyt toista kertaa Oikarissa, entisen hevostallin tiloissa.
Yhdistyksen juhlatoimikunta otti rohkean askeleen kutsumalla tilaisuuden juontajaksi miehen. Yli kymmenen vuotta Jokihaaran pikkujouluissa on ollut juontamisessa "akkavalta". Hurjalta myllerrykseltä vältyttiin, juontajaksi kutsuttu Pekka Keränen otettiin vastaan valtaisin aplodein.
Tervehdyssanoissaan yhdistyksen puheenjohtaja Mikko Nieminen muisteli kolmenkymmenen vuoden takaisia kokemuksiaan kesätöistä Wilh. Schaumanin Oikarin metsätilalla.
Tutun ja turvallisen "Tatun" eli Taisto Lähteelän hanurimusiikki viritti yleisön joulutunnelmaan. Laulajalöytö Jokihaaran Kanervatieltä, Mari Mäkinen, ihastutti ensin joululaulu-sooloissaan ja jatkamalla yhteislaulun esilaulajana.

Debyytti

Illan yllätyksestä vastasi juontaja Pekka Keränen. Hän ilmaisi meille kaikille "pelkojen voittamisen"-kurssin tulokset laulamalla ensimmäisen kerran julkisesti eli debytoimalla. Pekka esitti Kulkuri ja Joutsen kappaleen sellaisella tunteella, että rohkeutta riittää vaikka muille jakaa.

 

Ohjelma jatkui tietokilpailulla. Kahteen joukkueeseen jaetun salin osien välinen tietokilpailu hauskuutti kaikkia, Pikkujoulujen pakkopullaksi mainittu tietokilpailu parani loppua kohti ja voittaja selvisi monien mielestä liian pian.
Kylän nuorten ideoima Lukutoukkien kerho esittäytyi. Perustajat Veera Keränen ja Suvi Nieminen kertoivat kerhon synnystä ja toiminnasta.

Puuropuhe

Jorma Laulumaa, Jokihaaran kokonaan valaistulta tieltä, Kuusitieltä, aloitti kertomalla ettei heillä koeta kaamosta lainkaan, valoa on ympäri vuorokauden ja pihapiirin sireeni kasvattaa uusia silmuja. Jormalla oli sireeninoksa mukana todistamassa että elämme poikkeuksellisen lämmintä syksyä.
"Tässä minulla on ohrapuuropuhe, ja toivon ettei tämä puhe puuroudu,
Vaikka olen kaksikymmentä vuotta puuroni puhumalla hankkinut niin silti vähän jännittää. Jos ei jännittäisi olisi se kuulijoiden aliarvioimista.
Jokaisella meillä on arvoa Jumalan silmissä ja toivottavasti myös toistemme silmissä.
Jorma jatkoi kertomalla pohjalaisen pikkupojan katolle kiipeämisestä. Äiti hätäili ja isäkin hieman huolestui, mutta saavuttuaan pojan vierelle katolle pikku poika kysyi isältään: "Katso isi eikös täältä olekin mahtavat näkymät?"

 

"Ihmisyyden ilmapuntari näyttää matalapainetta, on paljon muutakin kuin kaamosta, ihmisyys on kuin laakson pohjassa, on paljon masennusta, paljon vaikeuksia, paljon vaivaa. 
Ajattelin, että jos tämä juhla, tällä kylällä olisi se paikka, missä meitä ikään kuin nostetaan sinne talon katolle ja siellä sanotaan, että kyllä meillä on mahtavat näköalat. Nousta katselemaan niitä näköaloja mitä meille on tällä kylällä annettu. Me tarvitsemme toinen toisiamme, perheet tarvitsevat toinen toisiaan, ystäviä, puolisoina toinen toistamme. Yhä useammat perheet hajoavat, joskus tuntuu, että tässä ajassa keitetään kriisipuuroa ei ohra- eikä riisipuuroa vaan kriisipuuroa ja tahtoisin omalta kohdaltani rohkaista meitä välittämään toinen toisestamme, ei tehdä niin suuria ja nosteta sitä rimaa niin korkealle että me emme sitä tavoita. Tässä tasaisessa olossa iloitkaamme siitä mitä meillä on ympärillämme"

                                     Jatkuu

 

Takaisin Paunettiin