ROSVOLAMMASTAPAHTUMA oli menestys

 

Rosvolammastapahtuman 
toivotaan toistuvan


Jokihaarassa kesälomakauden päätäjäisiksi vietetty rosvolammastapahtuma keräsi runsaan osanoton.
Kyläyhdistyksen ideoima tapahtuma vaati runsaasti valmistelutyötä ja hikeä.
Kun tapahtuma onnistuu, väki viihtyy ja kehuu oloaan niin se on järjestäjille suurin kiitos.
Suomalaista sen olla pitää, näin halusivat puuhamiehet. Lammasta  hankittiin keuruulaisen Paula Vehkaojan tilalta, perunaa Olavi Koppelin tilalta Nyrölästä, suomalaiset salaattiainekset ja monet mausteet marketista, jauhokalja Niemisen Lempiltä ja ruokaleivät kylän omalta Jokihaaran Leipomolta. Laineen puutarhalta saatiin lahjoituksena hiekkaa, Henttosilta Konttilanmäestä halkoja. Pekka ja Mirja Keränen apunaan Kotkan Oili maustoivat ja paketoivat lampaan paistit ja yökyöpelin hommassa maakuopalla jatkoi yksin Pekka. Ensin illalla pelkän kuopan lämmitystä kolmisen tuntia ja sitten aamuneljästä kuuteen keskeytymätöntä klapien polttoa jonka jälkeen paistit kuoppaan ja hiekkaa päälle ja taas nuotioon tulta. Puolenpäivän aikaan herkut olivat valmiit kaivettavaksi esiin. Hitaan rauhallisesti hiekkakerros toisensa jälkeen pois yleisön jännätessä kuinka lampaan on käynyt. Paketit olivat ehjia, hyöryn mukana levinnyt herkullinen tuoksu kertoi, että kokki oli onnistunut.
Paistipaketti avattiin ja tarjoilupöydän ympärillä alkoi vilske. 
Pekka leikkasi lammasta reilulle viidellekymmenelle lautaselle. 

Paunetin ensimmäistä rosvolammasta herkuttelivat kanssamme myös kansanedustajat Matti Kangas, Toimi Kankaanniemi Ritva-vaimoineen  ja kunnanjohtaja Sirpa ja Seppo Rautio, runoilija Annikki Kivimäki Onninensa, kirjailija Taisto Kotka Oilinsa kanssa.
Aurinkoinen kesäpäivä Paunetissa, Taisto Lähteelän taituroiman elävän musiikin kera takasivat elämyksen.
Moni paikalla olleista lausui ääneen toiveen saada olla mukana myös ensi vuonna Paunetin rosvolammastapahtumassa.

 

 

 

Onni suosi Pekka Palanderia Lannevedeltä

Kesän aikana on Paunetilla järjestetty asiakaskysely, johonka vastanniden kesken arvottiin 4,5 litraa Valion Kermajäätelöä. Onni suosi Pekka Palanderia, joka ei ollut tilaisuudessa mukan mutta voipi noutaa jäätelönsä Paunetista seuraavien kolmen viikon kuluseessa.

Asiakaskysely kertoo käyttäjien olevan todella tyytyväisiä kylän uuteen palveluun. Kioskin toivotaan ehdottomasti jatkavan myös ensi kesänä. Kioskin toiminta ei vaikeuta kenenkään elämää. Nykyiset aukioloajat, tavaravalikoima, tilat ja palvelu tyydyttävät suurinta osaa asiakkaista. Tupakkaa ja olutta kaivataan jonkin verran mutta yhdistys ei toistaiseksi ole niiden myyntiin ottamisen kannalla. Toiveena esitetyn ketsuppi-merkin vaihtamista toiseen  sen sijaan harkitaan..

Paunetti-hanke etenee

Heinäkuun lopulla yhdistys sai postia Opetusministeriöstä. Tietoyhteiskunnan kansalaistaidot kaikille hankkeemme sai myönteisen vastauksen hakemukseensa. OPM:n myöntämä valtionavustus on kannustava osarahoitus ja summaltaan 12500 mk. Hakijoita oli koko Suomessa yli 200 ja avustusta myönnettiin 39.lle. Lisäksemme vain pari muuta hakijaa Keski-Suomessa onnistuivat saamaan rahoitusta. hankkeisiinsa.
Yhdistys suunnittelee rahan käyttöä, jatkaa hankkeen jatkorahoitusta  ja käynnistää hankkeeseen kuuluvan vierihoito/tutustuttamiskoulutuksen.
10.8.2000 Yhdistyksen johtokunta päätti hankkia kannettavan tietokoneen ja yhden pöytäkoneen hankkeen eteenpäin saamiseksi.
Koulutuskierros alkaa viikon 33 aikana.

Hanke kaipaa yhteistyökumppaneita

Hankken koulutusosion läpivienti vaatii viiden tietokoneen saamista, ohjelmistoja ja toimivia titoliikenneyhteyksiä. Lisäksi kaivataan Paunettiverkkopalvelulle kotisivutilaa, maksumiestä tietoliikennekuluille ja taloudellista apua Paunetti domainin rekisteröintiin.

Hanke tarjoaa yhteistyökumppaneille positiivista julkisuutta, imagon kirkastumistra, toimivan vuorovaikutteisen tuntuman tietotekniikan ruohonjuuritason käyttäjiin. Mahdollisuuden lisätä ATK-laite kauppoja hankkeen avulla, mahdollisuuden uusien tuotteiden testaukseen ja uusia ideoita.

Paunetti on hankekokonaisuus jonka ensimmäisen osan toiminta aika on 4.6.2000 - 31.12.2001.
Tänä aikana tavoitteenamme on perusverkkokouluttaa kaikki jokihaaralaiset.
Tehdä kylälle yhteiskäyttöpisteitä, joissa opittuja taitoja voidaan hyödyntää.
Tarjota yrittäjille räätälöityjä koulutuspaketteja heidän tarpeisiinsa.

PAUNETTI

Parempaan Asumiseen Uuraisille - Noheva Elo - Tieto Talkoiden Imussa

Yhteystiedot:

Mikko Nieminen
Puh. 014-814 238
e-mail: mikko.nieminen@keskisuomalainen.fi

Pekka Keränen
Puh. 014-814 140 tai 050 5120 456
e-mail: pekkake@nic.fi