PAUNETTI

Jokihaaran pikkujoulu Oikarissa
"jakoi kansan"


Kahtiajako onnistui Jokihaaran pikkujouluissa

  Perinteiset Jokihaaran pikkujoulut vietettiin nyt kolmatta kertaa Oikarin entiseen hevostalliin kunnostetussa juhlasalissa.
Järjestelyissä oli perinteiset ainekset mutta uuttakin oli mukana. Illan juontaja, Oikaria asuva, Markku Pylkkö, oli monelle uusi kasvo. Hyvinhän puuropuheen pitäjäksi suunnitellulta mieheltä onnistui myös koko illan äänessä olo.
Ensimmäistä kertaa pikkujoulujen historiassa kansaa jaettiin kahtia.
Alkuilta oli ohjelmoitu perheen pienimmille ja Seitsemän uutisten jälkeen vuorossa oli ohjelmaa varttuneemmalle väelle.

  Marin ja Eijan Joulumusikaali

  Lasten osuuden ohjelmarunkona oli Marin ( Mäkinen) ja Eijan (Lehtinen) ideoima ja toteuttama Joulumusikaali. Monipuolisesta musiikista ja erilaisista leikeistä koostunut ohjelmisto sai lapset innostumaan ja vanhemmatkin leikkivät mukana. 
Illan odotetulla vieraalla, Joulupukilla ei ollut vielä kiireisin meno, ja hän ehti lasten kanssa Marin ja Eijan tahdittamaan piirileikkiin. Lahjasäkistä löytyi paketti pikkukätösiin.
Niemisen Suvin pyörittämässä Onnenpyörässä joka pyöräyksellä irtosi voitto.

  Ohrapuuro ja ohrapuuropuhe

  Jokihaaran pikkujouluissa ei syöty tuontiviljaa vaan kotoista ohraryynipuuroa, jonka kokkasi kyläasiainhoitaja Timo Parkkonen Aaro Johanssonin toimiessa päällysmiehenä.
Ohrapuuropuheessaan Uuraisten kunnan hallintojohtaja Reijo Lehtonen piti hyvin puurot ja vellit erillään ja lupasi tehdä parhaansa jotteivat asiat puuroudu työpaikalla. Puuro teki hyvin kauppansa mutta kaikille riitti.

  Annikki ja Onni Kivimäen pienoisnäytelmä

  Jokihaaran kirjailija Annikki Kivimäki yllätti taas. Kokonaan kirjailijan käsialaa oleva pienoisnäytelmä Huipputohtorilla oli niin huippuhauska juttu.
Viljami (Onni Kivimäki) sai leikkuupöydällä toivomansa avun monenkirjaviin vaivoihinsa.
Sydän, keuhkot ja kivekset tutkittuaan Huipputohtori päätyi puukkoon (kerihtimiin). Porsitusesiliina ja bakteerisuoja ylle ja Viljamille kunnon ruutallinen nukutusainetta ja unten maille.
Rahakirstun avainhan se oli umpisuolen oli tulehduttanut, pois jouti Viljamin sisuksista. Huipputohtorin leikkausalia koristi joulukuusi ja muu välineistö ei ollut aivan mikrokirurgiaa. Kerihtimien lisäksi äimä ja hiihtomonojen nauha ompelulankana nauratti pikkujouluväkeä.

Lopuksi tarkistettiin arpaliput, keittiöhenkilökunnasta löytyi onnellinen Timo Parkkonen, hän vei pääpalkinnon matkatelevision.

Taiston tahdissa pyörähti parhaimmillaan viisi paria, lienee pikkujoulujen ennätys.


Marin ja Eijan  Joulumusikaalista taltioidun videon kuulet ja 
näet napauttamalla tästä.

Joulupukkikin innostui Marin ja Eijan Joulumusikaalista

Piirileikki oli kiva juttuViljami on saanut avun Huipputohtorin käsittelyssä

 

 

 

 

Hyvää Joulua

ja

 Menestyksellistä

Uutta

Vuotta

kaikille Paunetin sivuilla poikenneille

 

 

 

 

 

 Harvinainen näky, Taisto Lähteelä ilman hanuria tansseissa

Pikkujoulujen kuvakoosteen voit katsella Jokihaaran kirjastolla tiistaisin klo 18-20

 

Teksti ja kuvat MIKKO NIEMINEN