Jokihaaran verkkopalvelu
PAUNETTI


Miestenilta 9.6.05 kesäisissä merkeissä

Kylän mies Jorma Laulumaa toivotti miehet tervetulleiksi, kertoi Jokihaaran kylätoiminnan tärkeimpiä asioita, muisti myös illan tukijalkoina toimivia yhteistyökumppaneita ja kutsui illan musiikin lavalla.

Lauluyhtye Ristin Sotilaat Suolahdesta aloitti Jokihaaran Miesten illan musiikilla

Yrittäjä Heimo Ekonen alusti energiayrittäjän arjesta ja pappana olemisen onnesta

Jorman kaveri Jarmo Saarni kutsuttiin illan annin kommentaattoriksi

Päätoimittaja Erkki Laatikainen kertoi olevansa sitkeä "Kivikkopeltojen poika" Kaavilta. 
Lapsuus, ystävyys (= vaimo Tuula) ja muistot ovat voimavaroja arjessa.

Metalliyrittäjä Erkki Väisänen ja liikuttava tarina Euroopan pienimpiin kuuluvan metalliyrityksen synnystä ja omaa elämää kohdanneesta voitetusta vaikeudesta, sairaudesta. "Terveen" miehen syöpä ei ollut reilua. 

Lääkäri Markku Rasa joutui Stadista maalle. Onneksi yleisön pienellä ohjauksella sanamuoto muuttui pääsyksi. Metsä ja masennus kumoavat toisiaan, liikunta lievittää, tekeminen ja arjen rutiineista huolehtiminen ovat osa masennuksen itsehoitoa. Puhuminen ja ystävyys ovat tärkeitä muttei hädän keskellä pidä ammattiauttajiakaan hylkiä tai unohtaa.

Toimitusjohtaja Jukka Silvasti käyttää nykyisin neuvonantaja titteliä. Mittavan yrittäjäkokemuksen omaavan miehen tarina yhden velkavetoisen auton alusta yli 40 miljoonan markan liikevaihtoon olisi kirjankin paikka. Yrityksen myymisen jälkeen huomasin olevani "tyhjän päällä". Reuma iski, elämä näytti huonoja puoliaan, kunnes nuorin poikani aloitti isänsä jalanjäljillä ja pääsin tekemään sitä mitä parhaiten osaan eli kuljettaa raskaasti. Reuma hellitti ja maratonjuoksu on taas mielesäin, kertoi Jukka Jokihaaran miehille Paunetin kesäisessä illassa.

Alustusten jälkeen nautittiin sponsoreiden tarjoamasta iltapalasta. Teuvon, Pekan ja Martin Grillistä makkarat ja lisukkeeksi perunasalaattia, kurkkua, tomaattia, Jokihaaran tummaa tai vaaleaa ja Niemisen Lempin kaljaa. Jälkiruuaksi kahvia.

Lääkäri Markku Rasa vastaili yleisön kysymyksiin ja esitteli liikuntareseptejä.

Kakkostyypin diabetes täytyy hoitaa, eikä syyllisyyttä verorahojen tärvääntymisestä pidä huolekseen ottaa. Verorahojen käytön priorisointiin parempi vastaaja olisi Kankaanniemen Toimi. 

"Ei pari pulloa olutta ole paljon mutta jos pullojen koko on litra niin se on vähän eri juttu jokailtaisena annoksena". Liikunta, lampaiden laskenta, lukeminen ovat tavallisia keinoja unettomuuteen mutta jos vaiva on vaikea pitää miettiä myös ammattiapua ja lääkkeitä.

Kuvat: työmies Nieminen

 

Jokihaaran Miestenilta kiittää!

lllan sponsoreita:  Keskimaan Mestarin herkku, Uuraisten Vakuutusyhdistys, Sale Uurainen, Softieto, Tikkakosken helluntaiseurakunta, Jokihaaran Kyläyhdistys, Jokihaaran Leipomo, Paikallisuutiset