Jokihaaran verkkopalvelu
PAUNETTI
Parempaan Asumiseen Uuraisilla - Noheva Elo -
Tieto Talkoiden Imussa

Paunetti testaa      Takaisin Paunettiin

Japanilainen Echo lehtipuhallin testissä Leppärinteen
tontilla lokakuun lopulla

 

Lehtien haravointi muuttui miesten tehtäväksi

Useimmat hyödylliset ja elämää helpottavat keksinnöt ovat naisten ansiota.
Kun perheen naisväki komentaa miehet normaalista poikkeaviin taloustöihin kuten tiskaamaan, pesemään pyykkiä tai vaikkapa haravoimaan lehtiä niin ei kauaakaan kun insinöörit saavat toimeksiannon kehittää tehtävään kone.

Paunetti pääsi viikonloppuna tutustumaan lehtien haravointiin konevoimilla.
Japanilainen, moottorisahoistaan tunnettu, Echo on tuonut markkinoille lehtipuhaltimen.

 

Neljäkymmentäneljä kuutioinen kaksitahtimoottori on rakennettu reppua muistuttavaan kehikkoon, jonka voi heittää selkään heti moottorin käynnistämisen jälkeen. Laite painaa kymmenisen kiloa mutta paino ei tunnu hyvien olkaimien ansiosta.
Koneen hallintalaitteet on keskitetty puhallusputkessa olevaan käsikahvaan. Kahvassa on moottorisahan kaasua vastaava kierrossäädin, jonka voi kätevästi lukita eri asentoihin. Lisäksi kahvassa on pysäytyskytkin.

Laite on todella tehokas, lehdet lentävät kymmenen metriä. Testaustilanteessa lehdet olivat läpimärkiä ja osittain paakkuuntuneet, mutta laite selvisi hyvin kasan siirrosta pihamaan ulkopuolelle. Ilmaa puhaltimen tuutista tulee kymmenen kuutiota minuutissa.
Moottori vaatii 3 %:sta 2T-bensiiniä. Tankkiin mahtuu pari litraa ja kone käy sillä toista tunta täydellä teholla. 

Laitteen suhteellisen isokokoinen puhallussiipi aiheuttaa melkoisen hyrrävoiman. Sen vaikutuksesta joissain asennoissa tuntuu kuin joku vetäisi olkapäästä vinosti taakse. 

Tuhannen neliön pihamaan kolmituntisen "haravoinnin" jälkeen jo mieluusti huilasi. Vaikka kone ei enää ollut selässä niin tunne oli pitkään. Jotenkin ihmeesti jänkäsi etuviistoon.

Paunetin testiryhmä suosittelee laitteen hankintaa perheisiin, joissa ollaan vakavasti suorittamassa taloustöiden uusjakoa.

Laitteen noin neljäntonnin hinta tietysti vähän rajoittaa harrastajien määrää.  

"Paunetti testaa" kiittää kylänmies Reino Johanssonia laitteen luovutuksesta testiin.

 

Uudet testausideat lähetät

painamalla tästä