Jokihaaran verkkopalvelu

PAUNETTI

Parempaan Asumiseen Uuraisilla - Noheva Elo -
Tieto Talkoiden ImussaJukka Haaparanta on noin viisikymppinen hirsitaloa asustava kahden tyttären isä Jokihaaran ja Tikakosken puolivälissä. Jokihaaran kyläyhdistys (vir. Uuraisten Jokihaaran pienviljelijäyhdistys r.y.) palkkasi keväällä 2000 kyläasiainhoitajaksi Jukka Haaparannan. Jukka on historian ensimmäinen palkattu työntekijä yhdistyksen kirjoissa.
Jukan toimenkuvaan kuuluivat muuttuvat ja vaihtelevat tehtävät. Syksyllä 2001  käynnistynyt Paunetti-hankkeen tietoyhteiskunnan kansalaistaidot kaikille tutustuttamiskoulutus. Jukan saattoi tilata kotiinsa kertomaan ja näyttämään kuinka internet ja sähköposti toimivat. Myös pankkiyhteyksien esittely onnistui. Paunetti-hanke käynnisti yhteistyön Keski-Suomen Osuuspankin Uuraisten konttorin kanssa.
Pienviljelijäyhdistyksen hallinnoiman Paunetti-hankkeen seuraava vaihe oli tietotuvan pystytys kylätalolle. Yhdistys on hankkinut tarkoitusta varten Pentium 433 MHz PC-tietokoneen ja ISDN-.yhteys saatiin kylätalolle.
Tietotuvan käyttäjiksi pääsivät "Paunetti-ajokortin" suorittaneet, jotka hyväksyivät tietotuvan käyttöä koskevat säännöt. Tietotupa toimii yhteistyössä Osuuspankin, Kolumbus-internet-operaattorin, Uuraisten kunnan ja Paunetin kesken.

Tavoitteemme oli rekisteröidä verkkopalvelulle oma domain. Tämä toteutui 4.1.2001  jolloin palvelun osoite yksinkertaistui ja samalla palvelut siirtyivät Paunetin omille sivuille.