PAUNETTI
Seitsemäs Jokihaaran Kuutamohiihto

Perinteeksi muodostunut Jokihaaran Kuutamohiihto luisuteltiin nyt seitsemännen kerran ja olosuhteet olivat kuuta lukuun ottamatta erinomaiset. Torstaina ajettu latu-ura oli hienossa kunnossa. Muutamaan kohtaan ladulle noussut vesi oli onneksi jäätynyt eikä kastellut suksen pohjia. Kuusta ei näkynyt vilaustakaan, hiihtäjiltä saadun vinkin perusteella vuoden 2010 Kuutamohiihto hiihdetään viikonloppuna juuri ennen täyttä kuuta eikä täyden kuun jälkeen kuten tänä vuonna.
Järjestäjän ja hiihtoväen puolesta kiitokset Muhosten pariskunnalle grillipaikan luovuttamisesta ja onnistuneesta serviisistä Itä-rannalla. Grilliantimien lisäksi hiihtäjät saivat ihailla komiassa valaistuksessa Nauttiaisen juhlavinta hirsitaloa.  

Kuutamohiihdon järjestelyt alkoivat hiihtouran kunnostamisella. Puheenjohtaja Jarmo Hänninen Lynx 650 ohjaimissa Manun pellolla. Nyt on korkea aika ottaa sukset esiin, ladut ovat hienossa kunnossa ja kelit paranevat kevään myötä päivittäin.

Arja oli saanut puhuttua Joukonkin mukaan. Hänen ensimmäinen hiihtolenkkinsä näillä lumilla. Arjalla itsellä hiihtokilometrejä on satoja. Vili-koira oli mukana, eikä laittanut tippaakaan kampoihin ladulle pääsyyn.

Mäkisten pariskunta starttasi ladulle muiden perään. Kukaan ei eksynyt eikä ketään jätetty.

Naattiaisen itärannalla Muhosten talolla olivat makkarat grillissä juuri sopivan kuumia ja Marjan ja siskonsa serviisi toimi muutenkin hienosti. Huomaa nuotiotuli istumapaikoilla. Taustalla Muhosten uusi komia hirsitalo iltavalaistuksessa.

Kuumaa mehua oli tarjolla mutta kuu ei suostunut näkösälle. Olisiko ollut epäonnen päivän, perjantai ja kolmastoista syytä.

Vuokko Heikkilä, Pauli ja Olavi Nieminen hengähtivät hetken ja tankkasivat loppumatkaa varten.    

Teksti ja kuvat: MIKKO NIEMINEN