Jokihaaran verkkopalvelu
PAUNETTI
Parempaan Asumiseen Uuraisilla - Noheva Elo -
Tieto Talkoiden Imussa

Kylän kehittämiskoulutuksen satoa 10.2.2001

 Fysikaalinen hoitolaitoitos thai hierontaa 

Keski-Suomen kehittyvät kylät-hankkeeseen kuulunut kylän kehittämiskoulutus kokosi paikalle 13 innostunutta kyläläistä.

Hunajamies Pekka Keränen alusti aiheesta positiivinen ajattelu ja luki Positiivareiden sivuilta poimitun uskon tunnustuksen. Pekka löysi historiasta mainintoja ideointiin. Jo Einstein totesi, että idea on projektissa vasta yksi prosentti ja loppu 99 % on työtä. Ja itse ideakin muotoutuu ennen toteutusta useampaan versioon.
Kehittyvät Kylät-hankkeen kouluttaja Tuija Hämäläinen ei luvannut tällä kertaa nukuttaa kuulijoitaan vaan tarjosi  uuden- laista askarreltavaa. Päätimme rakentaa uuden Jokihaaran tulitikkujen avulla.
Koko ryhmä jaettiin ideoijapareihin ja kaikkien tehtäväksi tuli tehdä tulitikuista uusia asioita Joki- haaraan.

Tuija esitelmöi seuraavasti: ” Ideointi on luovuutta ja mitä on sana luovuus, kun sanan puolivälistä heitetään pois v-kirjain jää jäljelle luo uus. Eli luovuus on uuden luontia. Ja luovuus ei tartu, pikemminkin se on asenne, jonka toivoisi tarttuvan”
"Nyt teemme tikusta asiaa."
Laatikollinen tikkuja edusti ääretöntä määrää tulitikkuja, joista voi rakentaa mitä vain ja ryhmät ideoivat seuraavia asioita:

 ”Jokihaaran portti”-monumentit rajoille, osan tikkuja myymällä hankitaan ISDN-yhteys Aittakioskille, uuden alueen pienoismalli, kartta missä kuki asuu, virikkeellisiä kuvia parisuhteen hoitoon, yhteistyön opas, jääkiekkokaukalon katos, katettu hiihtolatu ja lopuista tikuista tikkutemppuja. katuvaloja Kangastielle ja maalaiskunnan rajalle asti, aidoitus kävelytien varteen, juhannus/pääsisäiskokko, talkoonuotiot,

 

 

Uudet toimintatilat, joissa seuraavia palveluita: kirjasto, parturi, kioski, kylätalo ja Paunetti. lautta Naut- tiaiselle, ATK käytännössä toimimaan, pohdiskeluriihi ilman teemaa joko talolla tai aitalla, pitkospuut Sydänretkelle, murheparkki/pakki, kylätalon pysäköintipaikka, joukko- liikenneyhteyksien parantaminen, asukkaiden hankinta, tikuista syntyisi myös riippusilta, taulu, sänky, koristeita ja huonekaluja.

Ideoiden topfour muodostui seuraavaksi:

  1. Toimintatalo

  2. Asukkaiden lisääminen

  3. Katuvalot

  4. Atk-hankkeet

jatkuu