PAUNETTI

Jokihaarassa hiihdettiin kuin Lontoon sumussa

Juniorit ja veteraanit menivät lujaa, keski-ikäisillä luisti huonommin

 

Sunnuntaina Jokihaaran Konttilanmäessä kisailtiin perinteiset kylähiihdot. Edellispäivän pieni pakkanen ja lumisade vaihtuivat suojakeliin ja lämpötilan noususta aiheutunut hurja kosteus sai maisemat näyttämään kuin Lontoon sumulta.
Suojakeli vaikeutti hiihtäjien etenemistä. Suurimmalla osalla kilpailijoita sukset lipsuivat mutta oli joillakin ongelmia luiston ja jäätymisen kanssa.

Kyläkisojen juontajaksi kutsuttiin keuruulaistunut Pekka Keränen. Pekka innosti ja kannusti kilpailijoita  ja kehui järjestelijöitä. Talon isäntä oli kasannut lumivuoren juontajan työpisteeksi. Kasan päällä oli heinäpaali penkkinä ja lumilapio mikrofonitelineenä. Tunnetusti runsassanaisella miehellä oli kerrankin paikka jossa hänen puhetulvaansa ei rajoitettu.

 

Konttilanmäki esittäytyy Lontoon sumussa


Kylpyammekäyrä kuvaa kisojen suorituksia iän funktiona

  Jokihaaran hiihtäjälupaus 1987 syntynyt  Markus Lampinen hiihti aikuisten matkan viisi kilometriä nopeimmin ja vei taiteilija Veikko Hokan tekemän ja lahjoittaman kiertopalkinnon Nousutielle. Veteraanisarjan Aarne Kansanaho sujutteli lenkin miltei samassa ajassa. Yleisen sarjan ja keski-ikäisten sarjojen hiihtäjillä suksi ei toiminut samalla mallilla vai oliko kunnon ajoituksessa puutteita.   

Jokihaaran hiihdoissa tavattiin tuttuja ja oltiin mukavasti porukassa

Hiihtojen oheistoiminta kiinnosti  kyläläisiä. Konttilan riihen nurkalla Katjan kanttiinin kahvi ja munkki maistuivat ja isompaan nälkään saattoi maistaa Teuvon grilliherkkuja.
Arvat kävivät kaupaksi ja sponsoreiden lahjoittamat palkinnot löysivät omistajansa.
Pääpalkinnon, kaksin käsin kannettavan ruokakassin, voitti Konttilan alatalon emäntä Bertta Henttonen.

  Hiihtokilpailut olivat yhdistyksen uudistuneen organisaation ensinäytös

Yhdistys päätti syksyllä jakaa vastuuta eri jaostoille. Hiihtokisat olivat juhla- ja kilpailujaoston ensimmäinen isompi tapahtuma. Jaoksen vastaava Katja Poikonen on järjestelyissä puoliammattilainen.
Hiihtolomalla Katja lähetti sähköpostin yhdistyksen puheenjohtajalle ja esitti, että pitäisi varmaan keskustella hiihtokilpaluista. Valmistelut olivat niin pitkälle tehty ettei juuri kokoustamista tarvittu. Kiertopalkinnon haltijan nimen ja tulospalvelun hoitajat  selville saatuaan Katja totesi, että homma hoituu.
Ja homma hoitui, järjestelyt pelasivat, tarjottavaa riitti, kaikki halukkaat pääsivät ladulle, paremmuus ratkesi reilulla pelillä ja juontajalla riitti sanoja.

Yhdistyksen päällysmiehenä lausun lämpimät kiitokset kaikille kisojen tekijöille, tukijoille, kisailijoille  ja runsaille kannusjoukoille.

Ensi vuonna hiihdämme uudelleen. Kukaties kisojen lisäksi Poikosen Teron ideoiman Kuutamohiihdon Petäisjärvillä.

Pönttö ja pöllö samalla oksalla. Arvaa kumpi on kumpi. Huomaa istuin ja mikrofoninjalka.

Rytkösten perhe kokonaisuudessaan "ladulla"

 

Latumestari Simo Kovasen kelkka kiinnosti Rytkösen nuorta herraa

Palosen tulospalvelua onnisti arpajaisissa

Anniina Mäkinen viilettää perinteisellä, Poikosen Katariina peesaa.

 

 

"Olitte parempia" toteaa pronssipallin Mikko Nieminen. Martti Salovaara saa onnittelut ja Tapani Nieminen seuraa

 

                                            Teksti ja kuvat: Mikko Nieminen